На конференцији за новинаре, одржаној данас у Удружењу књижевника Србије, у Београду, промовисан је двадесети Зборник о добитнику Жичке хрисовуље и најављен „Жички духовни сабор – Преображење 2016“.

На конференцији је говорила директорка Народне библиотеке Драгана Типсаревић, уредник Зборника, Краљевчанин Драган Хамовић, прошлогодишњи добитник Жичке хрисовуље Ђорђе Нешић, чија је беседа са прошлогодишњег уручења објављена у данас промовисаном Зборнику.

Присутне је поздравио градоначелник Краљева др Предраг Терзић, који је позвао све да посете Краљево и присуствују преображењским програмима, који и ове године окупљају наше познате песнике, књижевне критичаре, историчаре, уметнике, све у циљу неговања, изучавања и афирмисања аутентичних вредности националне културе. Градоначелник је изразио уверење да ће ова манифестација, која превазилази територију града у коме је настала, бити организована у будућности још успешније.

Најзначајнију културну манифестацију нашег града, од 16. до 19. августа 2016. године, двадесет пети пут, организују краљевачке установе Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ и Народни музеј и Књижевни клуб Краљево. 

 

 

 

 

         

         
        

Print Friendly, PDF & Email