Меморијални одбојкашки турнир „Душан Бошковић“, посвећен оснивачу краљевачке одбојке односно Одбојкашког клуба Рибница, тренеру, спортском раднику, педагогу… у Новој хали спортова у Краљеву, почео је у уторак, 21. септембра.

Част да отворе турнир припала је сину Душана Бошковића Александру и градоначелнику Краљева др Предрагу Терзићу.

Син човека којем је турнир посвећен истакао је да је организација изузетна, да су екипе које ове године учествују изузетно квалитетне, да је све на врхунском нивоу.

„Заиста се надам да је Душан то заслужио. Хвала свим екипама и свим гостима који су дошли да увеличају овај турнир иако је меморијални. Надамо се да ће турнир сваке године све више расти, радимо сви на томе и идемо ка том циљу. Потрудићемо се да заиста тако буде“, поручио је син великана краљевачке одбојке.

Први човек нашег града са задовољством подсећа на то да су млади људи који воде Одбојкашки клуб Рибница прошле године организовали први турнир посвећен оснивачу краљевачке одбојке Душану Бошковићу, на коме су, поред домаћина Рибнице, учествовали домаћи велики клубови – Војводина, Црвена звезда и Партизан, а већ ове године смо домаћини веома значајним страним екипама Словеније, Грчке,Турске.

„Веома ми је драго што смо успели да три првака доведемо у Краљево. Ово је сигурно један од најјачих и најзначајнијих одбојкашких турнира не само у Србији, већ у читавом региону. Очекујем да ће, уколико епидемиолошки услови дозволе, на утакмицу Суперкупа Србије између Одбојкашког клуба Војводина и Одбојкашког клуба Рибница, која се игра 5. октобра, велики број Краљевчана доћи и испунити до последњег места Нову халу спортова у Kраљеву“, поручио је градоначелник Краљева др Предраг Терзић.

Тренер краљевачког Одбојкашког клуба Рибница, који стоји иза организације турнира, Милан Симојловић, истиче да су од почетка желели да турнир има међународни карактер. Нажалост, прошле године их је у томе спречила пандемија вируса корона.

„Ове године смо ступили у контакт са екипама из региона и – Халкбанк из Анкаре из Турске је ту, као и грчки Олимпијакос – из Атине, и екипа нашег побратимског словеначког града Марибора, такође учесника Лиге шампиона, тако да смо довели три изузетно јаке екипе, шампионе својих земаља. Планирамо да следеће године турнир проширимо на шест екипа и да, ако смем то сада кажем, прво доведемо шампиона Европе“, најавио је Симојловић.

Рибница је пре почетка сезоне заказала 13 пријатељских утакмица, од којих је десет већ одиграно. Како истиче тренер, ове последње три су чували за пред сам почетак турнира, да буду последња провера.

„Тражио сам од наших играча да се меримо са најбољима на свету, а не са слабијим екипама, тако да нам много значе ова три дана и ове три провере. Играћемо сигурно у најјачем саставу… Већ наредног викенда – у петак, 1. октобра, гостује нам Партизан у Kраљеву, тако да ће ово сигурно бити права провера пред почетак шампионата, а и пред Суперкуп“, каже Симојловић истичући да Рибница иде у напад на сва четири трофеја – на Суперкуп, на Куп и на титулу, али и на Еврокуп.

Првог дана надметања Халкбанк је са 3:0 победио Марибор, док је Олимпијакос био бољи од Рибнице – 3:2.

У среду, 22. септембра, од 17.00 часова играју Олимпијакос – Марибор, а од 19.30 Рибница – Халкбанк.ж

Завршног дана турнира, у четвртак, 23. септембра, од 12.00 часова играју Олимпијакос – Халкбанк, а од 14.30 Рибница – Марибор.

Print Friendly, PDF & Email