Ана и Владан Милосављевић, из Краљева, остварили су право на накнаду трошкова за вантелесну оплодњу која се исплаћује из буџета града Краљева, а може се остварити само за трећи покушај вантелесне оплодње (на основу Одлуке Скупштине града Краљева из јула 2013. године). Након два неуспела покушаја, овај млади брачни пар је за трећи покушај добио новчану помоћ града Краљева, који је уродио плодом, и 30. септембра 2014. године, добили су кћерку Неду.
            Поводом Божића малу Неду и њене родитеље посетили су градоначелник града Краљева Томислав Илић, заменик градоначелника Милун Јовановића и члан Градског већа града Краљева Маја Мачужић .

          

POSETA MALOJ NEDI from zoran ljubojevic on Vimeo.

 


 

Примопредаја дужности команданта Друге бригаде Копнене војске   06.01.2014.

 

 

На основу Закона о Војсци Србије, у складу са овлашћењима, председник Републике Србије је 26. децембра 2014. године донео указе о постављењима на нове дужности, унапређењима, заступањима и престанку војне службе.

У касарни Рибница у нашем граду, 6. јануара 2015. године, извршена је примопредаја дужности команданта Друге бригаде Копнене војске између досадашњег команданта Маринка Павловића и бригадног генерала Драгослава Сладаковића.

До унапређења у чин бригадног генерала и постављења на нову функцију, пуковник Драгослав Сладаковић је имао чин пуковника и био помоћник за операције команданта Команде за обуку.

Ново постављење бригадног генерала Маринка Павловића је начелник Управе за обуку и доктрину Генералштаба Војске Србије.

            Примопредаји је присуствовао градоначелник града Краљева Томислав Илић са сарадницима, начелник Рашког управног округа Небојша Симовић,  командант Копнене војске генерал-мајор Милосав Симовић, команданти бригада Копнене војске, представници Министарства одбране и Војске Србије, представници других локалних самоуправа, верских заједница, полицијских управа и други гости.

            Свечаност примопредаје дужности завршена је дефилеом јединица Друге бригаде, чија Команда је смештена у Краљеву, а јединице су стациониране у Новом Пазару, Рашкој, Пожеги, Ваљеву и нашем граду.

 

 

Print Friendly, PDF & Email