Пројекат сређивања зона поред девет школа, за који је из градског  буџета издвојено 16 милиона динара, био је тема данашње конференције за новинаре коју је, уочи почетка школске године, Савет за безбедност саобраћаја града Краљева организовао испред школе „Чибуковачки партизани".
Резултати рада Савета у области унапређења саобраћајне инфраструктуре предочени су уз подсећање возачима да је ограничење брзине у зонама школа у насељима  30, а ван насеља 50 километара на час.
„Од 21 увече до седам часова ујутру та ограничења у зони школа не важе, осим ако саобраћајним знацима није другачије регулисано", навео је Ненад Марковић, председник градског Савета за безбедност саобраћаја.
Износ од 16 милиона динара за сређивање зона поред девет школа издвојен је преко Агенције за безбедност саобраћаја од децембра 2012. године до данас. Овим пројектом обухваћене су све школе у Доситејевој улици, школе у Ратини и Жичи, као и школа „Четврти краљевачки батаљон", „Светозар Марковић" и „Чибуковачки партизани".
„Преговарамо са предузећем које се бави едукацијом деце и наставника да током четврте седмице у септембру на Тргу српских ратника организујемо јавни час о безбедности у саобраћају за ученике првог разреда у четири градске школе", најавио је Марковић.
Агенција за безбедност саобраћаја ће, како је најављено, у наредној години завршити  и друге послове везане за уређење школских зона. Овим ће бити обухваћене основне школе: „Ђура Јакшић" у Конареву, „Свети Сава" и „Вук Караџић" у Рибници,  као и средња Шумарска школа у Војном насељу, јер за тај посао град већ има готове пројекте.

Print Friendly, PDF & Email