Радове на уређењу простора између вртића „Миломир“ и зграде социјалног становања у приградском насељу Берановац обишао је градоначелник града Краљева др Предраг Tерзић, са директором ЈКП „Путеви“ Мирком Вуковићем и в.д. директорa ЈКП „Чистоћа“ Новицом Лишанином.

Уз помоћ краљевачког добротвора из Канаде Миломира Главчића, изграђен је најлепши вртић, не само у Краљеву, него у овом делу Србије, за који је господин Главчић обезбедио 200.000 евра, а преостали износ до 60.000.000 динара, за завршетак радова и опремање обезбедио је Град, подсетио је градоначелник истакавши да је у претходних неколико година на подручју Берановца урађено неколико веома значајних инвестиција.

„Завршени су радови на реконструкцији пута ка Гочу до скретања за Сокољу у дужини од 12,4 километра, а изграђен је и тротоар кроз Јовац у дужини од 1,6 километра, чија је укупна вредност 493.000.000 динара. Кроз пројекат „Уређење спортског простора на Берановцу“, вредности 2.481.696 динара, који је финансирало Министарство омладине и спорта, изграђена је теретана на отвореном и трим стаза“, подсетио је Терзић, па додао:

„У буџету за ову годину планирана су и средства за асфалтирање платоа испред вртића „Миломир“. Такође, биће израђена пешачка стаза кроз Шумаре ка Метикошима како би сва деца из овог краја могла безбедно тротоаром да иду у школу. Овакву стазу већ имају деца из Јовца, где је уз реконструкцију пута изграђена и стаза, а коначно се завршавају и радови на партерном уређењу зграде за избегла и расељена лица.“

Градоначелник је поручио и да ће објекат који се налази у близини новог вртића, а који је некада користила мешовита група Предшколске установе „Олга Јовичић Рита“, бити дат на коришћење Црвеном крсту за потребе Народне кухиње, а део простора ће бити намењен за потребе свих мештана Берановца и Јовца.

Такође, Град је обезбедио средства у износу од 1.250.000 динара за расвету на стадиону Фудбалског клуба Јовац који ове године обележава пола века постојања и континуираног рада.

В.д. директорa ЈКП „Чистоћа“ Новица Лишанин појаснио је да су, на молбу председника МЗ Берановац Петра Шалинића, ЈКП „Путеви“ и ЈКП „Чистоћа“ заједно одлучили да помогну у уређењу запуштеног простора на Берановцу. Помогли су да се површина култивише, среди, почисти зелени и уклони комунални отпад, као и да се површина поравна. ЈКП „Чистоћа“ је, без икакве надокнаде, довела механизацију – два камиона и комбиновану машину односно скипер, за извођење ових радова. Лишанин је истакао да је важно да Град односно градска предузећа излазе у сусрет и помажу месним заједницама колико год је то могуће.

Председник Месне заједнице Петар Шалинић истакао је да ће мештанима Берановца и Јовца много значити уређење овог простора, па захвалио  градоначелнику Терзићу, као и јавним комуналним предузећима, што су помогли да се уреди површина од једног хектара која је била потпуно запуштена. Људи су ово земљиште користили за бацање смећа, шута, грађевинског отпада и тако стварали депонију тик уз вртић. Након радова које спроводи ЈКП „Чистоћа“, планирано је да током наредне недеље булдожер ЈКП „Путеви“ рашчисти цео простор.

Print Friendly, PDF & Email