Реморкери, топузање и штафета 6х6 – дисциплине су „Веселих игара на води 2021″, у којима су се надметали чланови осам екипа са по шесторо такмичара – Канцеларије за младе Краљево, Кајак клуба Ибар, Црвеног крста Краљево, Машинског факултета Краљево, ЈКП „Чистоћа”, ЈКП „Водовод”, ЈЕП „Топлана”, Напредњака.

Веслање у супротним смеровима док један чамац не додирне бову која дели базен на два дела, настојање да се супарник обори у воду „топузином” док се стоји на дасци између два чамца, препливавање базена уз предавање „маркера” – штафете, у овом случају прслука, другом члану своје екипе који га облачи и са њим препливава базен до наредног такмичара – забавило је све у суботу вече на Градском базену.

Како је истакао градоначелник Краљева др Предраг Терзић, већ је постала традиција да вече пре „Веселог спуста” Канцеларија за младе организује ово и учесницима и гледаоцима веома занимљиво одмеравање снага и вештина.

Драго ми је да такмичари успевају не само да се надмећу у спорту, већ и да се добро забаве. Уз то, приказују нам најбоље спортско умеће, али и највећу сналажљивост у играма на води”, рекао је градоначелник за младе учеснике ових заиста веселих игара, којима је уручио и награде.

Најбољи у дисциплини реморкери били су чланови Кајак клуба Ибар, у топузању Напредњаци, а у дисциплини штафета 6х6 такмичари Канцеларије за младе. Пехаре за освојено прво, друго и треће место освојили су такмичари Кајак клуба, Напредњака и Водовода, а остали захвалнице за учествовање. Такође, првопласирана екипа је добила 70 пропусница за базен, а другопласирана 35.

Print Friendly, PDF & Email