Традиционална, ове године јубиларна, двадесет пета, туристичка, спортско-рекреативна манифестација „Весели спуст“ окупила је 5. јула 2014. године бројне учеснике на најразличитијим пловилима, који су се реком Ибар спустили од средњовековног града Маглича до Краљева. И овај спуст је имао међународни карактер, будући да су брзацима Ибра сплаварили не само Краљевчани и гости из целе Србије, већ и из земаља у окружењу и партнерских градова. Одмор за спусташе организован је у Матрушкој Бањи, уз традиционални пасуљ, а за добру забаву све време побринули су се трубачи.  

Према речима градоначелника града Краљева Томислава Илића, капетана овогодишњег „Веселог спуста“, сво спусташи су успешно пловили трасом од Маглича до Матарушке Бање, а затим и до Краљева, и све је протекло у најбољем реду. Он је изразио наду да ће следећи спуст бити још масовнији, а, како је рекао, организација „Веселог спуста“ за наредну годину почиње већ 1. августа ове године.

            Како је изјавио директор „Веселог спуста“ Ненад Нерић, директор Дирекције за планирање и изградњу, од овогодишњег сплаварења почиње нова ера „Веселог спуста“ како би постао манифестација регионалног карактера. Према његовим речима, ниво безбедности је био максималан и на води и на копну.

            Учесници „Веселог спуста“ углавном имају дугогодишњи „веселоспусташки стаж“, а они који су први пут пловили Ибром већ су сигурни да ће и за њих то постати традиција.

Уочи „Веселог спуста“, на 25. капетанском окупљању, нови капетан – градоначелник града Краљева Томислав Илић, преузео је капетанску капу. Он је и овом приликом позвао суграђане и на спуст и на све пратеће манифестације. Градоначелник је захвалио гостима који су стигли из партнерских градова – Зелене Горе и Марибора, спонзорима, донаторима, бившим капетанима и осталим гостима.

На главном градском тргу, у две вечери, наступили су краљевачки музичари и Кики Лесендрић и група „Пилоти“, а организована је и ди-џеј журка.

Трећег дана манифестације, на градском базену, организоване су „Игре на води“.

Организатори овогодишњег „Веселог спуста“, који је имао хуманитарни карактер, били су град Краљево, Туристичка организација Краљева и Кајак клуб Ибар. Сви учесници купили су карту, а приход је намењен онима чији су домови страдали у недавним поплавама.
 
 
 
 
 
 

Print Friendly, PDF & Email