Донација књига од Компаније Новости                                                       04.Април 2011.године

Поводом 20.000 броја „Вечерњих новости" Компанија Новости поклонила је граду Краљеву и библиотеци „ Стефан Првовенчани" – пет хиљада књига из своје издавачке делатности у вредности од два милиона динара.
Ову донацију уручио је градоначелнику Краљева Љубиши Симовићу у име Компаније Новости Маноло – Мањо Вукотић који је истакао да су се Новости од првог дана земљотреса укључиле у медиску акцију помоћи Краљеву.

 
 


Поклон два стана за Краљевчане                                                                29.Март.2011.године

Данас су представници компаније „British American Tobako" поклонили, за две породице из
Краљева, два стана у улици Зелена Гора, чија је  вредност око 80.000 евра.
Пре доделе кључева градоначелник Краљева Љубиша Симовић и директор корпоративних и регулаторних послова   „British American Tobako" Срђан Лазовић потписали су уговор о овој донацији.
Градоначелник Краљева се захвалио на вредној донацији рекавши да је земљотрес у Краљеву проузроковао материјалне штете и велике финансијске проблеме, али и дуг период у привредном заостајању.
Станове су добиле породице Рудинац и Максимовић из Краљева а кључеве су им уручили Министар рада и социјалне политике Расим Љајић и председник Привредне коморе Србије Милош Бугарин. По речима министра Љајића држава не може помоћи свима који су угрожени и да ће се наставити сарадња са компанијама које на оваквим примерима показују друштвену одговорност.

 
 

Помен погинулима у ратовима од 1991-1999. године                              24.Март.2011.године

У четвртак 24.марта одржана је комеморација у Свечаној сали Скупштине града Краљева којој су, поред одборника, присуствали и чланови породица погинилих у ратовима од 1991. до 1999. године. На комеморацији,у оквиру које је приказан филм „Отишли са штитовима, у ковчезима се вратили", председник Скупштине града Миломир Шљивић подсетио је присутне на ратна догађања у којима су Краљевчани активно учествовали. По завршетку седнице, на Спомен обележју испред Скупштине града венце су положили представници локалне самоуправе, Војске Србије, ратни другови,породице погинулих, представници удружења грађана, као и представници политичких партија.
Крај споменика, на Тргу Јована Сарића служен је и помен пострадалим у ратовима од 1991. до 1999. године.
 
 
 
 

 

Помоћ из Аустрије                                                                                              24.Март.2011.године

Аустријски амбасадор у Србији, господин Клеменс Која био је данас гост председника Скупштине града Краљева Миломира Шљивића. Аустријска амбасада је одлучила да помогне  библиотеку града Краљева и с Његовом екселенцијом стигло је више стотина изузетно вредних књига.
   " Одлучили смо да помогнемо вашој библиотеци да што пре санира последице елементарне непогоде која вас је погодила прошле године. У договору с нашим Министарством иностраних послова обратили смо се издавачима који су обезбедили књиге. Фирме које послују у Србији издвојиле су 114 хиљада евра и то смо проследили локалној самоуправи" – рекао је господин Клеменс Која.
Председник Скупштине града Краљева Миломир Шљивић се захвалио Амбасадору Аустрије и истакао да је помоћ од ове пријатељске земље драгоцена и да се нада да ће се сарадња наставити на обострано задовољство.
 
 

Print Friendly, PDF & Email