У циљу смањења гужве, растерећења саобраћаја и смањења ризика и за возаче и за пешаке, на углу Карађорђеве и улице Олге Милутиновић постављен је семафор.

Градоначелник Краљева, председник Савета за безбедност саобраћаја на територији града Краљева, сматра „да се ради о веома значајној саобраћајници која повезује Скопљанску и улицу Олге Милутиновић и да је било неопходно семафором решити проблеме који су се јављали на овој деоници, поготово у периоду одласка на посао и повратка са посла“.

Према речима председника ужег сазива Савета за безбедност саобраћаја града Краљева, председника Скупштине града Ненада Марковића, од када је пуштен у функцију нови мост, на овом месту су биле велике гужве, велико саобраћајно оптерећење, веома ризично, посебно из Улице Олге Милутиновић, да се прође и колима и пешице.

„Појачали смо безбедност како проласка возила кроз раскрсницу, тако и пешака, јер смо продужили и поставили пешачко острво. Пројекат је израђен средствима Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта, а сам пројекат је реализован средствима Савета за безбедност саобраћаја града Краљева“, каже Марковић.

Вредност инвестиције је 5.300.000 динара. Извођач радова је краљевачко Јавно комунално предузеће „Путеви“.

          

Print Friendly, PDF & Email