Заменик градоначелникаКраљева Милун Јовановић и члан Градског већа Миша Милосављевић примили су данас представнике плесног клуба "Academic Star" из румунског града Плоешти, чији домаћин ће предстојећег викенда бити краљевачки плесни клуб „Спектар".

            Изражавајући задовољство што су гости Краљева пријатељи из Румуније, заменик градоначелника Милун Јовановић је подсетио на вишегодишњу културну сарадњу које Краљево има и са градом Сибиу у Румунији.

            – Будућност је увек отворена за још боље и комплетније везе, јер поред културне и спортске сарадње, увек постоји тежња да се оне претворе и у конкретнију пословну сарадњу – рекао је заменик градоначелника Милун Јовановић.

            Он је изразио наду да ће се домаћин, плесни клуб „Спектар", гостима из Румуније представити у најлепшем светлу.

"Academic Star" је један од најбољих плесних клубова у Румунији, који ради при Универзитету у Плоештију. Илија Кристи, председник Асоцијације студената Универзитета у Плоештију захвалио се, у име деветнаесторо младих Румуна који ће наредна три дана боравити у нашем граду, због топлог пријема и домаћинске атмосфере коју су, како је рекао, одмах по доласку осетили.

– Надам се да ће сарадња, не само наша два плесна клуба, већ и наших градова, па и Србије и Румуније бити још плодоноснија и са још више ефеката на свим пољима – рекао је Кристи, прецизирајући да мисли на сарадњу Универзитета у Плоештију са нашим Машинско-грађевинским факултетом..

У делегацији Румуније, поред њега били су и кореограф плесне групе Александар Симеон, као и чланица плесног клуба "Academic Star" Настасија Јовану.

Домаћине, краљевачки плесник клуб „Спектар" представљали су Бобан Сувочесмаковић и кореограф Драган Мицић који су представнике Градске управе позвали да им се прикључе када у мају овај клуб буде путовао на фестивал у Плоешти.

Град Краљево покровитељ је заједничког концерта који ће у краљевачком позоришту у суботу, 6. априла приредити домаћи плесни клуб „Спектар" и румунски "Academic Star".Print Friendly, PDF & Email