Градоначелник Краљева Љубиша Симовић са сарадницима примио је представнике Шумарске школе, која је добитник Светосавске награде за 2009. годину. Шумарска школа је, за постигнуте резултате и допринос у развоју образовања, добила златни орден са ликом Светог Саве и повељу, које је директору школе Зорану Николићу, на Светог Саву, уручио министар просвете Жарко Обрадовић. Школа је једна од укупно 15 установа, појединаца и друштава који су добитници овог великог признања.
Градоначелник Краљева је директору Шумарске школе Зорану Николићу уручио захвалницу за постигнут успех, рекавши да ова школа представља понос Краљева.
"Поносни смо јер је пре Шумарске ову награду добила и Пољопривредна школа, што доказује да се у Краљеву брине о образовању, а посебно стручном усавршавању у средњим школама", рекао је градоначелник Љубиша Симовић.
Школа је признање заслужила брзим и успешним прилагођавањем променама и потребама привреде и друштва, активним учешћем у реформи средњег стручног образовања, уводећи нове профиле и подручја рада, развојем комуникације и успостављањем сарадње у домаћим и међународним доменима. Радом својих ученика и запослених, ова школа доприноси угледу и развоју образовања и васпитања не само у граду Краљеву, већ и у Републици Србији. 

 

 

 

Састанак представника локалне самоуправе и привредника Краљева                     09. Фебруар 2010.

 

Представници града Краљева састали су се данас са представницима привредних друштава односно предузетника чије је седиште у Краљеву и директорима градских јавних предузећа.
Представници локалне самоуправе били су градоначелник града Краљева Љубиша Симовић, Миломир Шљивић, председник Скупштине града Краљева, Вукомир Митровић, помоћник градоначелника за економски развој и развој комуналне инфраструктуре, Предраг Симовић, члан Градског већа задужен за комуналне делатности, рад јавних и јавних комуналних предузећа и развој локалне самоуправе.
На састанку са привредницима одлучено је да град формира Економски савет чији ће задатак бити да, у оквиру законских могућности, омогући да краљевачка предузећа добијају послове који се финансирају из градског буџета. Циљ је да се помогне предузећима која су конкурентна, а представљају кичму развоја Краљева, да дођу до послова који се пласирају кроз буџет града, да краљевачки динар буде потрошен у Краљеву. Економски савет чиниће седам представника привредника и осам представника локалне власти, а биће формиран за око три недеље. То ће бити саветодавно тело које ће артикулисати све проблеме на које привреда наилази и које ће, захваљујући ауторитету оних који га буду сачињавали, имати одлучујућу улогу у креирању привредне политике и развоја града Краљева, чиме ће се институционализовати трајна међусобна сарадња у пословима од интереса за Краљево.

 

 

Print Friendly, PDF & Email