Краљево не треба да брине за своју будућност – уверимо се сваки пут на додели захвалница за успехе које краљевачки основци и средњошколци постигну на републичким такмичењима. Свечана сала Градске управе града Краљева, на додели захвалница по завршетку и ове школске године, заиста је била  – свечана. Овенчана младим људима који су, рећи ће неко „само радили свој једини посао – ишли у школу и учили“. Али то „само“ су, на радост и понос њихових родитеља, наставника, директора школа, Града и Школске управе, заправо, бројна прва, друга и трећа места, на такмичењима из српског језика и књижевности, физике, географије, математике, физичког и здравственог васпитања, технике и технологије, музичке културе, хемије, енергетске електронике, основа електротехнике, електронике, физичког васпитања, која је организовало Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

За награде које су освојили, ученицима је, и ове године, Град признање одао захвалницама. Да цене труд и рад краљевачких ученика, на свечаности организованој за и због њих, поручили су им градоначелник Краљева др Предраг Терзић и руководилац Школске управе Краљево Бојана Маринковић, који су захвалили и њиховим наставницима који су их до победа и водили.

Ови млади људи врло озбиљно схватају своје задатке и, иако им неки предмети баш „иду“, улажу још труда и напора да буду најбољи међу најбољима. Наставницима, како кажу, додатно уложено време у њихово образовање не представља обавезу више, већ част и понос – што су, из године у годину, део успеха који не пролази незапажено.

Градоначелник Краљева др Предраг Терзић је подсетио на то да је на последњој седници Скупштине града усвојена одлука о установљењу Видовданске награде, која ће, од наредне године, онима који се са републичких такмичења која организује Министарство просвете врате са медаљама донети новчану награду.

„То је плод сарадње Школске управе, директора основних и средњих школа, наставника и Града, јер смо схватили значај помоћи тој деци. Веома је важно да награда буде додељена на велики српски празник Видовдан и баш у периоду летњег распуста, тако да деца новац могу да искористе да оду на одмор, али и да купе књиге односно оно што им је потребно за даље напредовање и учење“, рекао је градоначелник додајући да очекује да ће овогодишњи најбољи то бити и догодине, али да ће мотивисати и другу децу да се такмиче и освоје награде.

Према речима руководиоца Школске управе Краљево Бојане Маринковић, такмичарски успеси основаца и средњошколаца већ довољно говоре о квалитету образовања у краљевачким основним и средњим школама, а ту је и недавни успех ученика Медицинске школе, који су на другом месту по поролазности на пријемном испиту на београдском Медицинском факултету. Како је истакла, циљ је да се промовишу знање и таленат ученика, али и истрајност и амбициозност наставника.

Print Friendly, PDF & Email