Канцеларија за младе града Краљева, уз подршку града, и у сарадњи са Женским кошаркашким клубом Краљево, иницирала је одржавање хуманитарног турнира под називом „Заједно за WABA лигу”. Турнир, намењен ЖКК Краљево, који је у протеклој години постигао историјски резултат за женску кошарку у нашем граду, биће одржан 27. и 28. августа 2016. године, у ОШ „Јово Курсула“.

„На нама је, као Канцеларији за младе, да препознамо таленте града Краљева и да подржимо људе који су добри у спорту и другим областима. ЖКК Краљево, и поред постигнутих успеха, нажалост, због проблема са финансијама, није у могућности да оствари амбиције и планове за наредну сезону. Ово је један од начина како можемо и хоћемо да им помогнемо. Мислим да је добро да сви покажемо добру вољу ка онима који репрезентују наш град на најбољи могући начин. Замолио бих све установе, предузећа, људе добре воље да се прикључе турниру и дају подршку девојкама које својим резултатима представљају наш град“, апеловао је Никола Радевић из Канцеларије за младе.  

Представник клуба Бранислав Варевац је захвалио Канцеларији и граду што су у клубу препознали некога ко је вредан пажње и покренули акцију.

„Наш клуб је једини ван Београда који наредне сезоне игра међународно такмичење, тзв. WABA лигу, уз нaше првенство. Једини смо клуб који је у овом тренутку спреман да на међународном плану презентује град, носећи његово име“, изјавио је Варевац.

Он је, поред позива да им се помогне да крену у освајање лига, пoзвао и девојчице града Краљева до 12 година старости да се прикључе бесплатној школици кошарке која се одражава у сали ОШ „IV краљевачки батаљон“, да наставе традицију девојака из клуба који је изнедрио 24 репрезентативке. У Краљеву је поникла и играла и Невена Јовановић, која је са репрезентацијом Србије освојила бронзану медаљу на управо завршеним Олимпијским играма.

„Град Краљево је прави расадник спортских талената, од атлетике, фудбала, до кошарке“, каже градоначелник, уз подсећање да је КК Слога, средином осамдесетих година прошлог века, био члан Прве савезне лиге СФРЈ, да је у Краљеву рођена NBA звезда Ненад Крстић, а у њему су играли и Владе Дивац и Милош Бабић. Међутим, поред успеха у мушкој кошарци, град Краљево одскора има и веома респектабилан женски кошаркашки клуб, који носи његово име, а који ће бити присутан на међународној кошаркашкој сцени.

„Средства неопходна за финансирање рада овог клуба нису мала. Буџет града Краљева опредељује 40 милиона годишње за спорт. Међутим, с обзиром на велики број клубова, спортских удружења и организација у свим спортовима, није могуће да град у потпуности покрије ове трошкове. Зато је неопходно да привредници, они људи који имају друштвену одговорност, одвоје део средстава за спортска удружења. Један од начина јесте и прављење оваквих турнира, где ће различите екипе, кроз игру, дружење, спортско надметање, обезбедити одређена средства као помоћ овако значајном клубу.

Надам се да ће у будућности људи који чине управе спортских клубова више чинити на обезбеђивању средстава за функционисање ових клубова и за одржавање спортских догађаја у Краљеву, а да ћемо ми као град обезбеђивати онолико средстава колико је могуће у складу са буџетом. Први корак би требало да направе они који воде клубове, а ми ћемо као град увек наставити где су они стали, наравно, у складу са могућностма. Време када су спортски клубови сав новац неопходан за рад добијали из буџета је прошлост и тога морамо да будемо сви свесни“, рекао је градоначелник Краљева.

Информације у вези са учешћем на хуманитарном турниру за помоћ ЖКК Каљево могу се добити у Канцеларији за младе (Трг Јована Сарића 1, Градска управа града Краљева, канцеларија 300A, тел. бр. 306 007. Котизација за учешће на турниру износи 5.000,00 динара и уплаћује се на жиро рачун ЖКК Краљево (160-81092-76, Банка Intesa),

Пријаве за турнир трају до петка, 26.08.2016. године, до 12.00 часова.

Турнир ће бити одржан 27. и 28. августа 2016. године, у ОШ „Јово Курсула“ (Доситејева улица бр. 136), са почетком у 13.00 часова. На турниру ће се играти „5 на 5“, а максималан број играча у једном тиму је десет.

 

 


          

Print Friendly, PDF & Email