Приказом вештина и способности у борилачким вештинама и вежбом савладавања и неутралисања побуне у затвору, припадници Жандармерије приказали су изузетно висок ниво опремљености и обучености на централној манифестацији поводом Дана Жандармерије и двадесет година постојања јединице у Новом Саду.

Поводом Славе и Дана Жандармерије, за успешну сарадњу и допринос развоју Жандармерије – градоначелнику града Краљева др Предрагу Терзићу – командант Жандармерије генерал полиције Дејан Луковић уручио је плакету.

Одговорност, професионалност, потпуна посвећеност извршавању задатака, честитост, хуманост, пожртвованост… карактеришу припаднике Жандармерије, који су у сваком тренутку били и биће ту за свој народ – уверили смо се небројено пута – речи су градоначелника Краљева, уз захвалност за добијено признање.

Поводом Дана јединице, министру унутрашњих послова Александру Вулину уручена је скулптура цара Лазара од ливеног камена, а у знак захвалности за успешну сарадњу плакете председнику Владе Аутономне Покрајине Војводине Игору Мировићу, градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу, директору Безбедносно-информативне агенције Братиславу Гашићу, првом команданту Жандармерије Горану Радосављевићу.

„Након 20 година постојања наше јединице, могу одговорно да тврдим да ћете на Жандармерију моћи да се ослоните и у будућности као и увек до сада. Одговорно, максимално професионално наставићемо да обављамо постављене задатке“, поручио је командант Жандармерије Дејан Луковић.

Print Friendly, PDF & Email