„Добра вест за грађане Краљева је да имамо још једну модерну улицу у самом центру града. Изградњом и потпуном реконструкцијом Октобарских жртава простор од Аутобуске станице до самог центра града, до „Милутина“ – Трга српских ратника, направљен је тако да имамо улицу која је репрезентативна у сваком смислу“, рекао је градоначелник Краљева др Предраг Терзић приликом свечаног отварања ове саобраћајнице, изразивши наду да ћемо у будућности имати још оваквих улица и да неће бити разлога за кашњење радова.

Отварању, на раскрсници са Југ Богдановом улицом, присуствовали су и директор ЈКП „Путеви“ Милош Гољић и в.д. директора Дирекције за планирање и изградњу Александар Несторовић.

            Улица, дуга укупно 338 метара, рађена је, током прошле и ове године, у две фазе – од Цара Лазара до Југ Богданове и од Југ Богданове до Димитрија Туцовића. Део данас отворен за саобраћај је дуг око 210 метара. Ширина коловоза је три и по метра, а просечна ширина тротоара са обе стране око седам метара. Обележено је 57 паркинг места, засађена су 22 стабла ликвидамбара, а у ЈКП „Чистоћа“, на чувању до периода за садњу у ове године урађеном делу, налази се још 21 стабло. Уграђено је 3.740 м2 бехатон плоча.

Извршена је реконструкција јавне расвете, атмосферске канализације и у добром делу водоводне мреже. Преостало је још монтажа седишта на четири жардињере, на три су монтирана.

            Према речима директора, уговорена предрачунска вредност није пробијена, чак би требало да је коначна вредност ситуације нижа од уговорене, која износи око 52 милиона динара са ПДВ-ом.

 

 

 

          

Print Friendly, PDF & Email