Жреб за меч првог кола светске Б групе Фед купа између Србије и Шпаније обављен је данас у Краљеву, у хотелу „Турист“. Како је одлучено, први дан Фед купа, у 13.00 часова, започеће Бојана Јовановски и Гарбиње Мугуруза, а наставити Јелена Јанковић и Карла Суарез Наваро. Другог дана састаће се Јелена Јанковић и Гарбиње Мугуруза, затим Бојана Јовановски и Карла Суарез, а у дублу ће снаге одмерити Ивана Јоровић и Нина Стојановић и Шпањолке Лара Аруабарена и Лудрес Домингез Лино. Како је предвиђено, селектори имају право промене играчица сат времена до почетка меча.   

По завршеном жребу, испред зграде Градске управе, поред јоргована који је прошле године током Дејвис купа засадио Новак Ђоковић, и српске и шпанске тенисерке засадиле су по јоргован, у знак сећања на догађај из 13. века, када је краљ Урош Први, у част своје будуће супруге Јелене Анжујске, француске принцезе, посадио јорговане дуж Ибарске клисуре – у Долини јоргована.   

У свечаној сали Градске управе града Краљева за НИС Фед куп тим Србије приређен је пријем код градоначелника града Краљева Томислава Илића и начелника Рашког управног округа Небојше Симовића.

Начелник Округа је истакао значај овог догађаја не само за град Краљево, већ и за цео регион. Он је захвалио тенисеркама обе репрезентације на времену издвојеном за своје домаћине, а посебно на труду наших да се Фед куп одржи баш у Краљеву. Начелник РУО Симовић је пожелео српским тенисеркама победу и да наставе да проносе славу и нашег града и Србије широм света.

Градоначелник је изразио наду да ће и женска тениска репрезентација Србије у Краљеву имати успеха као њихове колеге у Дејвис купу прошле године. Он је поручио да је Краљево уз њих и да ћемо у хали спортова и крај малих екрана сви свим срцем навијати за српски тим. Тениском савезу Србије градоначелник је поручио да наредне године могу да рачунају на Краљево за финале Фед купа.

Наша тенисерка Јелена Јанковић је, у име свих, изјавила да су почаствовани начином на који су примљени у нашем граду, захвалила на љубави и позитивној енергији коју осећају свуда и изразила наду да ће осветлати образ Србији у предстојећем сусрету са фаворитом Шпанијом.

У краћем пропратном програму, песмом, рецитацијом и игром, наше најбоље тенисерке поздравили су малишани Предшколске установе „Олга Јовичић Рита“.

Тенисеркама оба тима су уручени симболични поклони са ознаком Фед купа – лицидерска срца, дар Ђорђа Петровића из Врњачке Бање, као и уметничке слике – поклон краљевачког Удружења оболелих од мултипле склерозе.

 

       

       
        
       

Print Friendly, PDF & Email