Фестивал дечијих фолклорних ансамабала под називом „У круг, у круг, играмо ја и друг”, који под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије и града Краљева традиционално организује Културно уметничко друштво „Железничар”, одржан је у нашем граду 11 пут по реду.

Након дефилеа учесника, који су Омладинском улицом представили градове и општине из којих долазе, на Тргу Светог Саве, Фестивал је свечано отворио помоћник градоначелника за културне манифестације Милош Милишић.

Како је истакао помоћник градоначелника, бројна су културно уметничка друштва у нашем граду која га и чине градом културе. „Нема ништа прече и важније него вас младе, на којима свет остаје, учити српској културној баштини и традицији“, нагласио је Милишић, па додао да игром и певањем ови малишани чувају српски народ од заборава.

У порти Храма Свете Тројице, у Краљеву, одржана је такмичарска манифестација „Златно колце“, а након дефилеа додељене су захвалнице и пехари за победнике манифестације за најбоље играче српског кола у дечијем узрасту за 2021. годину.

Овогодишњи Фестивал одржан je са благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког Г. др Јустина, а уметнички руководилац СКЦ „Стефан Немања“ Драгољуб Милосављевић захвалио је на великој подршци представницима Града, као и припадницима Дома војске Србије у Краљеву, ЈКП „Чистоћа“, Народном музеју Краљево и ОШ „Светозар Марковић“ из Краљева.

Фестивал дечијих фолклорних ансамабала под називом „У круг, у круг, играмо ја и друг” један је од најмасовнијих дечијих фестивала у Србији, а ове године је окупио 530 малишана из Краљева, Новог Сада, Вршца, Аранђеловца, Вишеграда, Владичиног Хана, Љига, Београда, Горњег Милановца, Косовске Митровице, Братунца, Кладова, Суботице, Блаца, Рашке, Крушевца и Модрича.

Print Friendly, PDF & Email