Градско веће града Краљева је 25.10.2023. године расписало Јавни позив за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова на територији Града Краљева за 2023. годину. За ову намену опредељено је укупно 16.700.000,00 динара, део из буџета града и део Министарства рударства и енергетике.

Грађани могу одабрати једну или више мера од девет понуђених или пакете мера: замена и уградња нове столарије, фасадна и изолација тавана, одн. таванице, замена котлова ефикаснијим на биомасу, уградња топлотних пумпи, соларних колектора и соларних панела и израда неопходне техничке документације.

Поновним учешћем трећу годину заредом Град Краљево жели да сваком домаћинству пружи шансу да уштеди енергију и унапреди енергетску ефикасност у граду, а такође допринесе бољем квалитету ваздуха у граду. Проценат субвенција се креће од 50% до 65%.

Грађани пријаве подносе на шалтерима Писарнице Градске управе града Краљева, а неопходну документацију, осим на Писарници, могу преузети на веб-сајту Града Краљева www.kraljevo.rs, у делу Огласна табла или на банеру ЕНЕРГЕТСКА ЕФИКАСНОСТ, а додатне информације могу затражити на energetskimenadzer@kraljevo.rs или телефоном на 036/315-000.

Конкурс траје до утрошка финансијских средстава.

ОДЕЉЕЊЕ ЗА ИНСПЕКЦИЈСКЕ ПОСЛОВЕ – ЕНЕРГЕТСКИ МЕНАЏЕР

Print Friendly, PDF & Email