У част обележавања 4. јула – Дана борца, протеклих година представници града Краљева, Рашког управног округа, Војске, Полиције, борачких и других удружења и организација, полагали су цвеће на Споменик отпора и победе у парку код железничке станице и овим чином одавали пошту борцима који су учествовали у ослобађању земље од окупатора.
Такође, 7. јула – Дан устанка народа Србије против фашистичког окупатора, годинама уназад обележава се полагањем венаца на споменик у Ковачима подигнут у знак сећања на 34 борца из овог краја који су животе изгубили у ратовима од 1912. до 1999. године, а  након тога полагањем венаца у Обрви.
Ове године, с обзиром да се ситуација са вирусом корона свакодневно мења и бележи се знатно повећање броја оболелих на територији града Краљева, у циљу заштите становништва, као и поштовања препорука Градског штаба за ванредне ситуације града Краљева како би се спречило ширење заразе вирусом корона, град Краљево и суорганизатори одлучили су да неће бити организовано полагања венаца 4. и 7. јула.
Наше пале борце, хероје који су дали живот за одбрану наше слободе и домовине, никада нећемо заборавити.

Print Friendly, PDF & Email