WEB GIS апликација за приступ подацима Портала, која је развијена од стране стручњака АМСС  Центра за моторна возила и компаније GDi GISDATA, омогућава приступ и рад са следећим подацима:

  • Подаци о саобраћајним незгодама и њиховим последицама
  • Подаци о учесницима саобраћајних незгода
  • Подаци о путевима и карактеристикама путева са аспекта безбедности саобраћаја
  • Подаци о индикаторима понашања учесника у саобраћају
  • Ставови о опасностима и ризицима у саобраћају
  • Идентификација проблема у безбедности саобраћаја

Портал безбедности саобраћаја

Корисничко име: kraljevo

Лозинка: kraljevo


Савет за безбедност саобраћаја града Краљева у сарадњи са припадницима Полиције и  ученицима Електро-саобраћајне техничке школе „Никола Тесла“ низом акција обележили су Светски дан сећања на жртве саобраћајних незгода. Под слоганом „Време је да се сетимо-реци НЕ незгодама на путевима“  учесници су заједно са саобраћајном полицијом најпре у Доситејевој улици зауставили саобраћај на пет минута и поделили флајере возачима, а затим је у дворишту школе изведена симулација саобраћајне незгоде. Присутни су могли и да испробају тзв. „пијане наочаре“ које симулирају ефекте дејства алкохола на видно поље возача и приказују разлику у координацију покрета док се носе наочаре. Потом је одржан јавни час, у оквиру кога је постављена празна учионица која, према речима Марије Илић,  професорке безбедности саобраћаја у ЕСТШ „Никола Тесла“ симболизује тридесет двоје настрадале деце у саобраћају у претходне три године на територији Србије.

Дан сећања на жртве у саобраћајним незгодама у свету се обележава од 2005. а у Србији од 2007. године. Свакодневно на друмовима широм света живот изгуби око 3 000 људи. Прошле године у Србији су страдале 563 особе, а ове године тај број је нешто већи. На територији града Краљева , у односу на прошлу годину, број погинулих је смањен.  Тако је у првих десет месеци прошле године било је 13, а ове године је 10 погинулих.
„У току је декада безбедности у саобраћају до 2020. године. Србија је узела учешће у тој акцији. На крају 2020. се очекује да у Србији ниједно дете не изгуби живот и то је циљ који је постављен. Тај циљ се налази  и у Стратегији о безбедности саобраћаја града Краљева, а то значи да у периоду од 2014. до 2020. године  број погинулих буде за 50 одсто мањи и да на територији нашег града ниједно дете  не буде  жртва саобраћајних незгода, рекао је Ненад Марковић из Савета за безбедност саобраћаја града Краљева.

Савет за безбедност саобраћаја града Краљева кроз своје едукативне и превентивне програме, као и кроз разне интервенције на саобраћајницама настоји да повећа безбедност свих учесника у саобраћају.У прилог томе говоре и подаци да је од 2012. године, када је формиран Савет, број погинулих на територији нашег града смањен.

Сратегија безбедности саобраћаја 2013-2020 за град Краљево


Савет за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима града Краљева оглашава:

Конкурс


за финансирање пројеката од јавног интереса из области безбедности  саобраћаја на територији града Краљева- Суфинансирање пројеката медија на тему, „Реализација кампања и осталих активности везаних за безбедност саобраћаја“

Израда предлога стратегије безбедности  саобраћаја и анализа стања безбедности саобраћаја на путевима и улицама града Kраљева за период 2013. – 2020.


Print Friendly, PDF & Email